-->
  • Alles
  • Over
  • Contact

zaterdag 5 juli 2014

Mijn leven hangt van quotes aan elkaar

'Mijn leven hangt van quotes aan elkaar'
(Ik)

Als je boven de 35 bent, is de kans groot dat je bij 'Ik ben mij er eentje!' aan Herman Finkers denkt, en anders koppel je 'Wo is der Bahnhof?' wel aan Koot en Bie. Ben je jonger, dan herken je waarschijnlijk het zinnetje 'De geit is gemolken' (Jochem Myjer) of anders 'Ze maken mij de pis nie lauw' (Theo Maassen). Misschien ook niet. Het zijn in ieder geval geen onbekende quotes van al helemaal geen onbekende cabaretiers.

Sinds ik van cabaret ben gaan houden, besteed ik (te) veel tijd aan het kijken van YouTubefilmpjes. Eerst waren dat vooral Herman Finkers, Jochem Myjer en Najib Amhali, maar inmiddels zijn het andere video's die ik nagenoeg uit mijn hoofd ken. Ik ben groot bewonderaar geworden van een aantal iets minder bekende cabaretiers (het woord fan zal ik niet in de mond te nemen). In het dagelijks leven komen er op onverwachte momenten quotes naar boven, 'Komt er ook een congres?' 'Een stuk karton met lippen.' en de momenten dat iemand ze herkent zijn zeldzaam. Zelfs als ik de bron erbij vermeld, krijg ik vaker glazige blikken dan glimlachen van herkenning. Dat is zonde. 

Voor de website 'toptienlijst.nl' heb ik geprobeerd de enthousiaste chaos in mijn hoofd om te zetten in een top tien van filmpjes waarvan ik vind dat je ze zou moeten kijken. 'Top tien beste filmpjes van te onbekende cabaretiers'. Ze zijn erg uiteenlopend. Als je de ene cabaretier niet leuk vindt, kijk verder want er is meer.
(Ik heb mezelf overigens verboden dezelfde naam meerdere keren te gebruiken, anders stond op nummer tien tot en met nummer één hetzelfde duo, en dat is niet de bedoeling.)

Klik maar hier.Geen opmerkingen: