-->
  • Alles
  • Over
  • Contact

woensdag 28 januari 2015

Over hhozlk

Lotte Wijbrands Humor heeft ook zijn leuke kanten
Foto: Rutger Hoekstra


"Humor heeft ook zijn leuke kanten" ~ Herman Finkers

Sinds september 2014 houd ik een blog bij over cabaret en kleinkunst. Ietwat onregelmatig soms, maar met plezier en uit enthousiasme.

Wat vind je hier?
Ik schrijf over wat mij interesseert. Soms bezoek ik een voorstelling en schrijf ik daar iets over.  Het zijn geen recensies - ik heb er namelijk de ballen verstand van dus wie ben ik om een waarde-oordeel te vellen? -, maar wel schrijf ik hoe het was en wat ik en andere bezoekers ervan vonden.

Verder houd ik wel eens een interviewtje, schrijf ik een column, komt er een artikel van mij in de krant terecht (ok├ę, twee keer) en schrijf ik stukjes waarvan ik ook niet precies weet hoe ik ze moet noemen en dus voor het gemak maar heb label 'anders' heb gegeven. Het is geschreven door mij en voldoet dus - in al zijn afwisseling - met name aan de criteria 'cabaret' en 'mijn gevoel voor humor'.

Wat begon als ik een blog over cabaret, in samenwerking met theaters de Lawei in Drachten en het Posthuis in Heerenveen, breidt zich steeds meer uit naar eigen en andere projecten. Zo schrijf ik ook over kleinkunst en interviewde ik laatst zelfs de mannen van theatergezelschap Nachtgasten.

Wie schrijft dat dan?
Ik ben Lotte Wijbrands, een vierentwintigjarige student Nederlands. Ik schrijf, maak filmpjes, en lach regelmatig, met name om anderen. Mocht je nou super geïnteresseerd zijn, hier een onvolledig overzicht van mijn leven:

1995: Lotte wordt geboren. Met een hoop heisa en bloed.
2002: Ze publiceert haar eerste roman getiteld 'Kim en Els op vakantie'. Zegt Kim. Zegt Els.
2006: Ze ziet haar eerste cabaretshow, een voorstelling van Herman Finkers.
2012: Ze begint haar omgeving te vermoeien met quotes uit allerhande cabaretfilmpjes. Af en toe is het zo erg dat een vriendin bij een doodnormale zin vraagt 'is dat een quote of zo?'
September 2013: Ze gaat Nederlands studeren in Groningen.
September 2014: Ze begint deze blog.
Juli 2016: Ze verhuist naar Amsterdam. Want daar gebeurt het. En gaat stage lopen op de V-redactie van de Volkskrant. > (€)
Januari 2016: Ze gaat stage lopen/werken bij De Kleine Komedie.
Juli 2017: Doet de publiciteit voor haar favoriete collectief Het Nieuwe Lied.
September 2017: Master Neerlandistiek aan de UvA.
September 2018: Begint aan de lerarenopleiding. Want het evangelie van de taal moet verspreid.

(Tekst gaat verder onder foto)
Lotte Wijbrands Humor heeft ook zijn leuke kanten
Foto: Rutger Hoekstra

Andere blog
Op lottegw.blogspot.nl houd ik sinds jaar een dag een themaloze blog bij. Al is 'bijhouden' wat sterk uitgedrukt, want erg regelmatig plaats ik er niet. 'Themaloos' is ook wat sterk uitgedrukt, want het gaat verdacht vaak over taal. Maar ook wel over Nick en Simon, het meningsverzwijgingsrecht en Sinterklaas. Het zijn veelal columns, af en toe gedichten en heel soms filmpjes of verhalen. Ik doe niet aan beauty-en-lifestyle, ook niet aan #healthyfood.

Froukje
Voor ik mijn stukjes publiceer, stuur ik ze naar mijn vriendin Froukje Tigchelaar, voor de spellingcheck. Ze is veel preciezer dan ik en haalt genadeloos en snel alle tik-, spel- en zinsfouten eruit. 'Alinea 2, derde zin, mist een woord'. 'Laatste alinea, staat daar nou ik wordt??!?'. Dat soort dingen. Ik vind het bijzonder fijn dat ze dat doet. Maar soms heb ik haast en mail ik het niet. Dan krijg ik binnen no-time een streng appje met 'Waarom heb je het niet eerst laten lezen, daar en daar en daar staat een fout.' Zie je toch fouten, was ik eigenwijs, laat het me weten.

In contact
Volg de blog op Facebook of meld je aan voor de nieuwsbrief als je op de hoogte wilt blijven van de onregelmatig verschijnende posts. Ik vind het altijd leuk om te horen wat je van een stukje of mijn blog in het geheel vindt. Voor meer contactopties, ga je naar de pagina 'contact'.

Groet!

Lotte

Laatst bijgewerkt: 26-04-2019


Geen opmerkingen: