-->
  • Alles
  • Over
  • Contact

maandag 30 november 2015

Shout-out naar het sinterklaasjournaal


Brigitte Kaandorp en Bert Visscher in sinterklaasjournaal

Het was zaterdag 14 november. Ik werd langzaam wakker en hoorde dat het buiten waaide en regende. Het eerste wat ik dacht was, ‘er was iets leuks vandaag!’ en vervolgens ‘de intocht van Sinterklaas!’ Dit is geen grapje, dat dacht ik echt. Terwijl ik uit mijn bed rolde, hoopte ik dat het weer wat zou opknappen. Dat hoopte ik voor de kinderen hoor, en voor sinterklaas en de pieten, want je moet niet denken dat ik zo diehard ben dat ik aan de kant van de weg ga staan zwaaien. Nee, ik kijk het verslag van het sinterklaasjournaal wel terug. Dan kun je het veel beter zien.

Elke avond kijk ik het sinterklaasjournaal. Niet om zes uur, maar om een uur of negen via uitzending gemist. Eerst het NOS-journaal, dan het sinterklaasjournaal. Soms ben ik laat thuis en heb ik geen tijd voor het achtuurjournaal, dan kijk ik alleen het sinterklaasjournaal. Waarom? Omdat het een ontzettend leuk, mooi en goed gemaakt programma is. Mijn nieuwe levensdoel is om bij het sinterklaasjournaal te werken en ik verheug me op vanavond want ik ben erg benieuwd wat Sint nou steeds met Opapiet uitspookt.  Het programma houdt me in de waan van de magie rond sinterklaas. Na elke aflevering heb ik meer zin in zaterdag. Ik zal een knuffel in mijn schoen doen en een hunebedsteen voor de deur leggen. Dag hoor!

Meme sinterklaas dag hoor

Cabaretiers in het sinterklaasjournaal

Het sinterklaasjournaal heeft een boel rollen en gastrollen voor leuke BN’ers waaronder een heel aantal cabaretiers. Bijvoorbeeld Freek de Jonge, en Brigitte Kaandorp en Bert Visscher (om over Jochem Myjer en Erik van Muiswinkel nog maar te zwijgen). Leuk man.

Brigitte Kaandorp en Bert Visscher in het sinterklaasjournaal
Freek de Jonge in het sinterklaasjournaal

Onder de prachtige naam 'Eppo Zanik'. Vanaf 2:35.Klik hier voor de beste, leukste en grappigste reacties op de hele zwartepietendiscussie.


Geen opmerkingen: